Mađarska banka proglašena za "međunarodnog sponzora rata"

Ukrajinska Nacionalna agencija za prevenciju korupcije proglasila je mađarsku OTP banku za "međunarodnog sponzora rata".

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 04.05.2023.

17:53

Mađarska banka proglašena za
Ilustracija: Depositphotos/BalkansCat

Potez je usledio zbog odluke te banke da nastavi sa radom u Rusiji primenjujući kreditni zakon koji se direktno odnosi na režime zastupništva u Donjeckoj i Luganskoj oblasti pod ruskom okupacijom, prenosi Kijev independent.

"Banka pruža 'povlašćene uslove kreditiranja pripadnicima ruske vojske', uključujući mogućnost odlaganja plaćanja zajmova", saopštila je Nacionalna agencija za prevenciju korupcije.

Kako se dodaje u saopštenju, OTP banka je 24. institucija koju je Nacionalna agencija za sprečavanje korupcije proglasila za "međunarodnog sponzora rata".

OTP banka je najveća komercijalna banka u Mađarskoj i jedna od najvećih u centralnoj i istočnoj Evropi.

Ukrajinsko odeljenje banke ima oko 507 miliona dolara imovine.

OTP banka je jedna od 50 najvećih banaka u Rusiji, koja opslužuje više od 2,2 miliona klijenata, navodi kijevski portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Krah Aerodroma Tuzla

Međunarodni aerodrom Tuzla je u aprilu ove godine ostvario samo 13.158 putnika (u istom mesecu prošle godine bilo ih je 67.152).

10:07

5.5.2024.

1 d

Podeli: