Svet

Četvrtak, 14.09.2023.

10:08

Gugl ukida stotine radnih mesta

Kompanija Gugl ukida stotine radnih mesta u svojoj globalnoj regrutnoj organizaciji kao deo šire redukcije zapošljavanja u nekoliko narednih kvartala.

Izvor: Biznis.rs

Gugl ukida stotine radnih mesta
Foto: shutterstock, Lee Charlie

"Nažalost, moramo značajno da smanjimo veličinu organizacije za zapošljavanje", rekao je u sredu u video poruci zaposlenima Brajan Ong potpredsednik za zapošljavanje kompanije Google, prenosi Seebiz, pozivajući se na CNBC.

Ong je naveo da to nije bila laka odluka, kao i da ne bi želeo da ponovo ove godine razgovarao o tome sa zaposlenima, ali da su otpuštanja neizbežna imajući u vidu nekoliko narednih kvartala.

Alphabet je u januaru najavio da otpušta 12.000 radnika, što utiče na oko šest odsto zaposlenih sa punim radnim vremenom. Do otpuštanja je došlo u celoj kompaniji, uključujući organizaciju za zapošljavanje. Dok je Google od prošle godine u režimu smanjenja troškova, Alphabet je izvestio o većem od očekivanog povećanju prihoda u drugom tromesečju.

Ong je rekao da će zaposleni pogođeni poslednjim otpuštanjima zadržati pristup kancelarijama ove nedelje, dok će još neko vreme imati pristup online sistemima kompanije. Zaposleni su prethodno kritikovali kompaniju zbog naglog prekida pristupa onima koji su otpušteni u januaru.

Kompanija je saopštila da će nastaviti da ulaže u vrhunske inženjerske i tehničke talente, dok će istovremeno značajno usporiti tempo ukupnog zapošljavanja. U skladu s tim smanjila se i potreba za regruterima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ništa od dogovora: Ukrajina na kolenima

Ukrajinska vlada nije uspela da postigne dogovor sa kreditorima tokom prve runde pregovora o restrukturiranju, odnosno poboljšavanju uslova za vraćanje međunarodnog duga od 20 milijardi dolara.

17:53

17.6.2024.

1 d

Svet

U njihove ruke odlaze i vojni avioni

Zbog velike potražnje za stručnjacima za održavanje vojnih aviona nemačka avio kompanija Lufthanza nedavno je osnovala odeljenje LHT-Difens, osnosno pristala je na prekvalifikaciju i usavršavanje radnika iz drugih oblasti.

14:18

18.6.2024.

22 h

Podeli: