Vesti -

Bajden odlučno: "Danas potpisujem"

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da će danas potpisati zakon usvojen u Kongresu ove sedmice, a kojim se podiže gornja granica američkog duga.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: shutterstock, Drop of Light
Foto: shutterstock, Drop of Light

Senat i Predstavnički dom Kongresa usvojili su zakon kojim se ukida gornja granica vladinog duga od 31,4 biliona dolara i na taj način je u poslednjem trenutku izbegnuto neispunjavanje finansijskih obaveza američke vlade već 5. juna.

Bajden je u petak, u obraćanju iz Ovalnog kabineta Bele kuće, rekao da je usvajanjem tog zakona izbegnuta ekonomska katastrofa, navodeći da je postizanjem kompromisa sa predsedavajućim Predstavničkog doma, republikancem Kevinom Makartijem, pokazao šta se može učiniti, preneo je Rojters.

"Bez obzira na to koliko naša politika može da bude teška, moramo da vidimo jedni druge ne kao protivnike, već kao sugrađane Amerikance", naveo je Bajden, pozivajući Amerikance da rade zajedno na ostvarivanju napretka.

Bajden i Makarti postigli su dogovor u poslednjem trenutku kojim se suspenduje ograničenje duga do januara 2025. godine, kao i ograničavanje potrošnje.

Pročitajte još:

Bajden odlučno: "Danas potpisujem"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.