Opet to radi

Bitkoin je pao za 4 odsto nakon što je vlasnik Tesle Ilon Mask ponovo napisao nekoliko tvitova u kojima se činilo da "tuguje" zbog prekida s kriptovalutom.

Svet

Izvor: B92

Petak, 04.06.2021.

16:48

Opet to radi
Foto: Depositphotos, Imaginechina

Teslina važna pozicija u svetu bitkoina i Maskovo lično angažovanje često stavljaju kripto-tržišta na ivicu, a cena je pala nakon što je objavio "Bitcoin", emodži slomljenog srca i sliku para koji raspravlja o prekidu. Bilo je nejasno šta - ako išta - znači bilo koji od tvitova.

Mask je ranije rekao da Tesla neće prodavati svoj bitkoin, ali njegovi tvitovi bili su dovoljni da uznemire tržišta koja su i dalje krhka nakon majskog pada, prenosi Kliks.

Kola, šortsevi za teretanu, tekila, kripto... A sada postaje - ugostitelj

"On troluje zajednicu", rekao je Bobi Ong, saosnivač veb stranice za prikupljanje kripto podataka i analitike CoinGecko.

Nedavni pad gurnuo je bitkoin ispod svog 20-dnevnog proseka na 37.710 dolara.

Komisija presudila – dva Maskova tvita protivna propisima: Sledi kazna?

Mask je bio glavni promoter kriptovaluta, ali je kritikovao bitkoin otkako je suspendovao odluku da Tesla prihvati bitkoin kao platno sredstvo, zbog zabrinutosti prevelikom upotrebom električne energije. Bitkoin i nekoliko drugih kriptovaluta još se oporavljaju od kraha prošlog meseca nakon te odluke i vesti o dodatnom regulatornom nadzoru u Kini.

Bitkoin je pao više od 40 posto ispod rekordne vrednosti koju je imao u aprilu od 64.895,22 dolara.

"Za to se ide u zatvor na uređenim tržištima"

Druga valuta po vrednosti iterijum nije bolje prošla, skliznuvši za oko 4 posto na 2.750 dolara, ali i dalje se očekuje da će drugi uzastopni sedmični dobitak biti veći od 10 posto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: