Čikago nije ostao bez "Herca"

Dva američka investiciona fonda kupiće većinski udeo u Herc global holdingu (Hertz) za 4,2 milijarde dolara.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Državna pomoć - bedem protiv talasa stečaja

Ponuđeno 13 nekretnina Razvojne banke Vojvodine u stečaju

Montenegro erlajns sleće u stečaj nakon 23 godine - prizemljili ih dugovi i javašluk

Sve će biti prema planu restrukturiranja koji treba da omogući posrnuloj kompaniji za rentiranje automobila da izađe iz stečaja početkom ili sredinom leta, saopšteno je danas iz Herca.

Investicione firme Najthed kapital menadžment (Knighthead) i Sertaris oportjunitis (Certares) kupiće do 100 odsto akcija Herca, a rentakar kompanija će ta sredstva usmeriti na finansiranje voznog parka u SAD i smanjenje korporativnog duga, prenosi Rojters.

"Mi smo repozicionirali svoje poslovanje jer se pripremamo za porast tražnje za putovanjima pošto pandemija popušta", kaže glavni izvršni direktor Herca Pol Stoun.

Herc, osnovan daleke 1918. godine u Čikagu, podneo je u maju prošle godine zahtev za zaštitu od bankrota, budući da je pandemija desetkovala njegovo poslovanje i da razgovori sa poveriocima nisu rezultirali preko potrebnim olakšanjem finansijske situacije.

Kompanija je navela u današnjem saopštenju da je podnela predlog plana o reorganizaciji poslovanja američkom stečajnom sudu za okrug Delaver, koji treba na ročištu 16. aprila da odobri uslove predložene investicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 129 idi na stranu