Akcije Fejsbuka pale zbog protesta poznatih ličnosti

London -- Kim Kardašijan Vest, Kejti Peri i Leonardo Dikaprio su neke od brojnih poznatih ličnosti koje učestvuju u današnjem 24-časovnom "zamrzavanju" Instagrama.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, Thomaspajot
Foto: Depositphotos, Thomaspajot

Na to su se odlučili u znak protesta zbog, kako kažu, neuspeha matične kompanije Fejsbuk u borbi protiv nasilnog i sadržaja koji predstavlja mržnju i dezinformacije o izborima.

Oni podržavaju najnoviju kampanju pokreta #StopHateforProfit, preneo je AP.

Sa 188 miliona pratilaca, Kim Kardašijan Vest jedna je od najuticajnijih osoba na Instagramu, a njena podrška i podrška drugih poznatih imena bojkotu dovela je danas do pada akcija Fejsbuka za 1,3 odsto.

Pokret traži od ljudi da postave poruku u kojoj ističu ono što su nazvali štetom koju nanosi Fejsbuk, ali i da se uzdrže od objavljivanja postova na Instagramu jedan dan.

"Ne mogu da sedim i da ćutim dok ove platforme i dalje omogućavaju širenje mržnje, propagande i dezinformacija, koje su stvorile grupe da bi posejale deobe i podelile Ameriku", Kim Kardašijan Vest je objavila juče na svom nalogu na Instagramu.

Fejsbuk je odbio da da komentar, ali je ukazao na nedavne najave o tome šta čini kako bi ograničio uticaj grupa koje podržavaju nasilje i napore da zaštiti izbore u SAD koji će biti održani u novembru na svojoj platformi.

strana 1 od 131 idi na stranu