Vreme je za novog lidera: Šef Diznija ide u penziju

Šef Diznija Bob Iger odlazi s funkcije izvršnog direktora.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2020.

11:10

Vreme je za novog lidera: Šef Diznija ide u penziju
Foto: Depositphotos, ChinaImages

On će, posle 15 godina na funkciji, napustiti to mesto na kraju ove godine, a zameniće ga Bob Čapek.

Ovaj potez je bio iznenađenje, a Iger je planove o penzionisanju najavio ranije, ali je pomerio datum odlaska. On je u saopštenju rekao kako je sada optimalno vreme da preda kontrolu nad kompanijom drugom lideru.

"Kompanija je porasla i postala kompleksnija u poslednjih 12 meseci. Osećao sam da bi trebalo da posvetim više vremena kreativnoj strani našeg poslovanja", rekao je on.

Čapek se pridružio Dizniju 1993. godine i on je sedmi izvršni direktor otkako je kompanija osnovana dvadesetih godina. Jedna od njegovih zasluga je otvaranje Diznijevog parka u Šangaju.

"Njegovo ogromno razumevanje širine i dubine kompanije i zahvalnost za posebnu povezanost Diznija i njenih mušterija čini ga odličnim izborom", rekla je članica odbora kompanije Suzan Arnold.

Iger se smatra poslovno najsnažnijim muškarcem u Holivudu.

Vrednost deonica firme pala je za dva odsto nakon što je objavljena vest o odlasku Igera. Vrednost firme sada je 230 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: