Huavei: U 2020. godini prioritet će nam biti preživljavanje

Telekomuncioni gigant Huavei otkrio je svoju viziju za 2020. godinu.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 31.12.2019.

08:50

Huavei: U 2020. godini prioritet će nam biti preživljavanje
Foto: Epa/MAURITZ ANTIN

Kineski gigant je priznao da će rad kompanije biti težak nakon što je Trampova administracija zabranila ovoj kompaniji da posluje u Sjedinjenim Državama.

Iz Huaveija su kazali kako će im "opstanak biti prvi prioritet".

Naime, Sjedinjene Države su Huavei klasifikovale kao pretnju nacionalnoj sigurnosti zbog tvrdnji da kompanija ima "bliske veze s kineskom vladom i vojnim aparatom".

Iz Huaveija su tada izjavili da se odluka SAD temelji na pogrešnim pretpostavkama, podseća Klix.ba.

"Kampanja američke vlade protiv Huaveija je strateška i dugoročna. Biće ovo teška godina", kazao je predsjednik kompanije Erik Sju.

SAD su takođe vršile pritisak na druge zemlje da ne dopuštaju tehnologiji ove kompanije da se koristi u mrežama 5G navodeći zabrinutost zbog nacionalne sigurnosti.

U januaru se očekuje odluka Velike Britanije o tome da li će dozvoliti da se telekomunikaciona oprema kineskog proizvođača koristi u 5G mrežama.

"Ne želim da ova zemlja bude nepotrebno neprijateljski nastrojena prema stranim ulaganjima. S druge strane, ne smijemo ugroziti našu vitalnu nacionalnu sigurnost", kazao je ranije ovog meseca britanski premijer Boris Džonson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

11 h

Podeli: