Priznanje: "Obilićev venac" najbolje rekonstruisana garaža u Evropi

Malaga -- Grad Beograd dobio je danas na skupštini Evropske parking asocijacije (EPA) prvu nagradu.

Izvor: M.K.
Podeli
Foto: Služba glavnog urbaniste
Foto: Služba glavnog urbaniste

Priznanje je pripalo za garaža "Obilićev venac", koja je proglašena za najbolju u kategoriji najuspešnije rekonstruisane garaže. Ovo prestižno priznanje u Malagi uručeno je glavnom gradskom urbanisti Marku Stojčiću.

Reč je o konkursu za najveća dostignuća u parkiranju koji EPA objavljuje na svake dve godine u pet kategorija: novi objekti za parkiranje odnosno garaže, rekonstrukcija postojećih garaža, ulično parkiranje, inovacije u parkiranju i marketing u oblasti parkiranja.

JKP "Parking servis" se na konkurs, koji je objavljen prošle godine, prijavio sa projektom rekonstrukcija i nadogradnja garaže "Obilićev venac", u kategoriji rekonstrukcija garaža i ušla u finale sa još dva projekta - rekonstrukcije garaža iz Belgije (Brisela i Zaventema).

Foto: Služba glavnog urbaniste
Foto: Služba glavnog urbaniste

Podsećamo, garaža "Obilićev venac" 2018. godine dobila Parksmart sertifikat za prvu zelenu garažu u Evropi.

Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić koji je izrazio zadovoljstvo zato što je garaža "Obilićev venac" dobila prvu nagradu.

"Konkurencija je bila veoma velika i čestitam Parking servisu na dobro obavljenom poslu. Veoma nam je važno što je ovo jasna potvrda svega onoga što radimo. Ovo je bila prilika da se uporedimo sa svim najrazvijenijim evropskim gradovima. Pobedili smo, a to je znak da svakom projektu koji radimo pristupamo ozbiljno i da su svi korisnici kasnije zadovoljni", rekao je Stojčić.

Naveo je da će se i ubuduće nastaviti sa dobrim projektima kao što je rekonstrukcija garaže "Obilićev venac".

"Idemo dalje, svaki projekat će biti na ovom nivou i moći ćemo da ga uporedimo sa drugim i nadam se, kao što smo to imali priliku danas, da pobedimo i u nekoj od drugih kategorija", dodao je Stojčić.

Foto: Služba glavnog urbaniste
Foto: Služba glavnog urbaniste

strana 1 od 203 idi na stranu