Džonson: Bez dogovora, ne dugujemo 42 milijarde evra EU

Premijer Britanije Boris Džonson izjavio je da Velika Britanija neće dugovati 42 milijarde evra ukoliko napusti Evropsku uniju bez sporazuma.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.08.2019.

15:58

Džonson: Bez dogovora, ne dugujemo 42 milijarde evra EU
Foto: Epa/DYLAN MARTINEZ

"Mislim da cela EU razume da, ukoliko izađemo bez dogovora, onda 42 milijarde više ne važi. Kao što sam mnogo, mnogo puta rekao, veliki deo od te 42 milijarde ćemo potrošiti za podršku našim poljoprivrednicima i, zaista, za investicije u razna polja", rekao je Džonson na samitu G7, prenosi Rojters.

Britanski mediji već su spekulisali da će Džonson iskoristiti sastanak sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom na marginama samita da kaže da će Britanija platiti manje od deset milijardi evra EU, ukoliko ne bude sporazuma o Bregzitu.

"Skaj njuz" navodi da se radi o cifri od 9,8 milijardi evra, dok "Sandej tajms" tvrdi da bi Britanija bila u obavezi da plati oko 7,5 milijardi evra.

Dogovor o isplati 42 milijardi evra postigla je bivša britanska premijerka Tereza Mej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: