Procurilo: PSA i Dongfeng gase dva pogona u Kini i otpuštaju radnike

Francuska kompanija PSA, proizvođač "pežoa", i njen kineski partner Dongfeng dogovorili su se da ukinu više hiljada radnih mesta u Kini.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.08.2019.

17:44

Procurilo: PSA i Dongfeng gase dva pogona u Kini i otpuštaju radnike
Foto: Epa/GUILLAUME HORCAJUELO

Oni će da ugase dva od četiri zajednička pogona za sklapanje vozila, prema jednom dokumentu u koji je agencija Rojters imala uvid.

Kompanija Dongfeng Pežo Sitroen automobili (DPCA), njihovo mešovito preduzeće sa sedištem u gradu Vuhanu, u centralnoj Kini, prepoloviće radnu snagu na 4.000 radnika, pošto će jednu fabriku zatvoriti, a drugu prodati u skladu sa planovima dogovorenim prošlog meseca između direktora PSA Karlosa Tavaresa i predsednika Dongfenga, Džu Janfenga, navodi se u tom dokumentu.

Obe kompanije su, međutim, odbile da komentarišu detalje plana za restrukturiranje poslovanja.

"Radimo sa našim partnerima na tome da poboljšamo sveukupne performanse našeg poslovanja u Kini u svim aspektima", izjavio je portparol PSA, i dodao da kompanija neće odustati i da će slediti svoj akcioni plan o smanjenju fiksnih troškova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: