Venecuela ne haje za sakncije: 4G mreža uz pomoć Huaveja i Rusije

Venecuela planira da razvije 4G sistem duž cele zemlje uz pomoć ruske i kineske tehnologije.

Svet

Izvor: B92

Petak, 24.05.2019.

10:00

Venecuela ne haje za sakncije: 4G mreža uz pomoć Huaveja i Rusije
FOTO:Epa, Aleksandar Plavevsk

Naročito pomoću kompanije Huavej, izjavio je predsednik Venecuele Nikolas Maduro.

On je naveo da Karakas namerava da razvije sopstvenu satelitsku tehnologiju.

"Postoje mnoge stvari kojima moram da se pozabavim. Prva je stvaranje telekomunikacione korporacije. Naložio sam da se investira i da se zajedno sa kineskim tehnologijama, tehnologijama Huaveja i tehnologijama ruskih kompanija dovedu telekomunikacije (na novi nivo) i u Venecueli napravi nacionalna 4G mreža, kako bi se obezbedilo da Venecuela ima brze komunikacije, internet i telefoniju", objasnio je Maduro obraćajući se javnosti.

Tokom Madurove posete Rusiji u decembru, Moskva i Karakas su se dogovorili da pokrenu ruski satelitski sistem Glonass u ovoj latinoameričkoj zemlji.

Predsednik Venecuele je rekao da Oružane snage treba da postanu motor razvoja ekonomije zemlje i da će na severu Venecuele biti stvorena specijalna vojno-ekonomska zona.

"Oružane snage sa svojom disciplinom, organizacijom, sposobnošću da deluju, sa svojim teritorijalnim prisustvom mogu biti superspecijalni motor ekonomskog programa Venecuele. Zemlji je to potrebno", istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: