Rušenje rekorda i razuma: Koliko ove godine košta 30 sekundi reklame

Superboul završnica doigravanja NFL lige i dalje je najgledaniji sportski događaj u Americi, a time i najveća platforma za plasiranje reklama.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2019.

14:27

Rušenje rekorda i razuma: Koliko ove godine košta 30 sekundi reklame
EPA-EFE/ED ZURGA

Već godinama se nakon Superboula, najčešće priča o reklamama koje iz godine u godinu oduševljavaju publiku.

Mnoge kompanije se trude da baš za taj dan izbace najbolju reklamu i koja će da se istakne među brojnim reklamama koje se za vreme utakmice serviraju publici.

Prošle godine je Superboul pratilo 103,4 miliona Amerikanaca, što je najmanji broj u poslednjih nekoliko godina, ali pad broja gledaoca ne prati i pad cena reklama.

Naime, CBS ove godine za 30 sekundi reklame traži neverovanih 5,1 do 5,3 miliona dolara.

Cene reklama na Superboulu lagano rastu poslednjih desetak godina. Na primer, prosečna cena reklame u 2010. godini iznosila je 3 miliona dolara, 2014. godine već je bila na 4,2 miliona, da bi 2017. godine po prvi put prešla magičnu brojku od 5 miliona dolara za 30 sekundi reklame.

Ipak, povećanje cena nije uticalo na oglašivače, što pokazuje i podatak da je CBS već sada prodao 90 odso oglasnog prostora za vreme utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

10 h

Podeli: