Stiže jedan Nikola i do nas, Tesla će da poludi FOTO

Američka kompanija Nikola preradila je svoj električni kamion s pogonom na hidrogenske ćelije i prilagodila ga za evropsko tržište.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 07.11.2018.

19:28

Stiže jedan Nikola i do nas, Tesla će da poludi FOTO
Screenshot

Podsetimo, proizvođač električnih kamiona Nikola svoja teretna vozila već je ponudio na tržištu SAD, a sada sa potpuno novim modelom stiže i u Evropu. Ovaj novi električni kamion nazvan je Nikola tre (tre na norveškom znači tri) i prilagođen je evropskoj regulativi kako bi mogao da se kreće putevima Starog kontinenta, dok pogonski sistem deli s američkom verzijom.

Tre pokreću motori snage od 500 do 1.000 KS, autonomija mu je deklarisana na 500 do 1.200 kilometara. Nikola se hvali i dvostruko većim ubrzanjem od klasičnih dizelaša, ali i velikom energetskom uštedom. Ovaj kamion ne ispušta nikakve štetne gasove u atmosferu.

Još nije poznata tačna cena za Nikolu, ali već možete da ga rezervišete. Inače, proizvodnja bi trebao da počne do 2022. godine.

Dodajmo još i to da je Nikola motors pokrenuo sudski sport protiv suparnika Tesla kompani početkom godine, tvrdeći da mu je Tesla ukrao patent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: