"Naš" Alabar ima useljenje u BG, a za svet napravio novu Alibabu

Kompanija "Noon“ , internet platforma, koja je najavljena kao konkurencija Alibabi, počinje da radi u Kini što će biti početak njenog poslovanja u Aziji.

Svet

Izvor: B92

Subota, 14.07.2018.

16:16

(Foto: Getty images)

Kompaniju su osnovali državni fond Saudijske Arabije i jedna od vodećih kompanija u Dubaiju.

Kako je rekao osnivač kompanije, Mohamed Alabar, koji je poznat našoj javnosti po gradnji Beograda na vodi, sa isporukama hrane kreću tokom narednih šest meseci.

"Razgovaramo sa nekoliko dobavljača. Ili oni, ili da kupimo nekog. Ali krećemo uskoro“, rekao je.

Alabar veruje da njegova kompanija Noon treba i da se proširi na druga tržišta na Bliskom istoku. "Mislim da ne bi trebalo da budemo stidljivi, i da pogledamo malo istočno", rekao je i dodao: "Trebalo bi da pogledamo Pakistan i slične zemlje..imaju dosta stanovnika... "

Kompanija uskoro otvara i stalno predstavništvo u Kini.

"Kinesko tržište e-trgovine je jedno od najaktivnijih tržišta na svetu", rekao je Alabar.

Alabar je dodao Noon "traži partnera u vlasnicimavrhunskih robnih marki i tržišnim platformama kako bi pomogli u pravljenju šireg i raznovrsnijeg asortimana ili proizvoda za kupce na Bliskom istoku".

Pored toga, Noon, kaže on, radi sa "vodećom kompanijom za finansijske usluge" kako bi garantovao efikasna rešenja za plaćanje kineskim prodavcima, ali nije izneo više detalja.

Noon - koji je podržan od strane Javnog investicionog fonda Saudijske Arabije i grupe investitora iz Zaliva - najavio je partnerstvo i sa Ibejom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: