Ne opet! Tesla zakazao, u kompaniji ljuti: Zašto nam nisu rekli?

Tesla motors, proizvođač e – automobila nije uspela da prođe još jedan nezavisni test kočenja. Zvaničnici kompanije ne priznaju rezultate.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2018.

11:53

Ne opet! Tesla zakazao, u kompaniji ljuti: Zašto nam nisu rekli?
Foto: Epa/ROMAN PILIPEY

Test je nedavno sproveden u Luksemburgu. Luksemburški tim za ispitivanje i standardizaciju (ILNAS) je testirao model S i Volvo S90.

Volvo je prošao test i mogao je da se zaustavi do 60 km h. Tesla Model S je ušao pri brzini od 30 km/h.

Tesla je doveo u pitanje validnost testa.

"ILNAS je odbio da podeli detalje testa s nama, uključujući protokol testiranja, pa stoga nismo uspeli da potvrdimo da je test validan ili tačan", saopšili su iz kompanije Ilona Maska.

„Saznali smo za tes iz medija, dobili smo samo identifikacioni broj vozila za testiranje koji smo koristili i vidimo da napravljen 2015. godine i da je registrovan kao auto za iznajmljivanje u Nemačkoj. Nastavićemo da istražujemo kako bismo razumeli kako je test bio sproveden i da li je to pravilno obavljeno. "

Već neko vreme razni testovi, ali i primeri iz prakse pokazuju da Tesla očigledno, ima probleme s kočenjem. Zasad, još iz Tesle nisu priznali šta je istina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

10 h

Podeli: