Rekli su za njega da je preskup i štetan, a zaradio im 6 mlrd $

Suecki kanal, koji se nalazi istočno od Egipta, registrovao je u budžetskoj 2017-2018. godini najveći godišnji prihod u svojoj istoriji, 5,6 milijardi dolara.

Svet

Izvor: B92

Petak, 29.06.2018.

19:57

Rekli su za njega da je preskup i štetan, a zaradio im 6 mlrd $
(Foto: Thinkstock)

To je rekao predsednik Uprave Sueckog kanala Mohad Mamič.

"Kanal je imao rast prihoda bez presedana i ostvario najveće prihode u svojoj istoriji", rekao je Mamič u saopštenju.

Prihodi su porasli 600 miliona dolara u odnosu na 2016-2017. godinu, rekao je on. Prolaz brodova takodje je porastao za 4,9 odsto, navodi se u saopštenju.

Mamič je rekao da je ovaj rekordni rezultat dobijen zahvaljujući novom proširenom Sueckom kanalu i trgovinskoj politici. Prošireni kanal je s velikom pompom otvoren u leto 2015. godine i predstavlja jedan od vodećih projekata egipatskog predsednika Abdela Fataha al Sisija. Projekat je namenjen da podstakne ekonomiju i ojača tu stratešku zonu, ali je bio kritikovan kao preskup i štetan za lokalno stanovništvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

3 h

Podeli: