Opet masovno brišu Uber, čime ih je naljutio

Uber se još jednom našao na udaru svojih sopstvenih klijenata, ovaj put na Filipinima.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2017.

13:19

Opet masovno brišu Uber, čime ih je naljutio
(Foto: Getty images)

Korisnici aplikacije pobesneli su zbog promotivnog tvita kompanije. U međuvremenu obrisana poruka od nedelje uveče obećavala je besplatne vožnje za sve korisnike koji će biti "pogođeni sutrašnjim događajima".

Taj događaj je štrajk vozača takozvanih jeepneyja, prerađenih minibuseva veselog i kičastog dizajna koji se nalaze svuda po Filipinima i koriste se kao javni prevoz.

Prema procenama, čak 40 odsto svih gradskih putovanja u Manili obavlja se jeepneyjima (tako se zovu jer su izvorno nastali preradama džipova koje je svojevremeno ostavila američka vojska).

Štrajk je organizovan u znak protesta protiv vladine odluke da se stari džipovi stave van upotrebe, uz još nekoliko administrativnih promena. Filipinci su masovno protestovali protiv Uberovog tvita, podsećajući kompaniju iz San Franciska da nije naučila ništa iz prethodnog vrlo sličnog slučaja, kada su imali skoro jednaku promotivnu akciju kada su taksisti sa njujorškog aerodroma JFK organizovali štrajk. Tada, kao i sada, optuženi su da žele marketinški profitirati na račun problema konkurencije.

Uber je potvrdio da je promotivna akcija i dalje na snazi, ali se danas oglasio na Tviteru izvinjenjem: "Nije nam bila namera da potkopavamo nadolazeće događaje ni na koji način i izvinjavamo se što je izgledalo kao da to radimo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

16 h

Podeli: