Biz - B92.net

Zastava predstavila "srpski hamer"

Kragujevac -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da se nada da će novo terensko-neborbeno vozilo koje proizvodi fabrika Zastava kamioni naći primenu u Vojsci Srbije.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

"Novo vozilo je rezultat rada stručnjaka Zastava kamiona i Vojnotehničkog instituta i predstavlja želju da nastavimo sa opremanje Vojsnke Srbije domaćim proizvodima", rekao je on.

Šutanovac objašnjava da se "time pospešujemo da se u našoj zemlji proizvodi roba i za potrebe naše vojske, ali i za izvoz".

U toj fabrici prikazano je novo terensko vozilo koje su mediji prozvali "srpski hamer" i koje služi za prevoz ljudi, tereta, a može poslužiti i kao sanitet. Reč je o vozilu nosivosti 1,4 tone, opremljenom američkim motorom i menjačem, rekli su predstavnici fabrike Zastava kamioni.

Istovremeno, ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović najavio je skorašnju posetu predstavnika američke AMG kompanije koja proizvodi vozila "hamer". Iz te kompanije, inače, treba da stigne 21 "hamer" za potrebe Vojske Srbije.

"Ta fabrika traži partnera u Evropi ili na Bliskom Istoku sa kojim bi sklapala nova vozila i remontovala stara zato što imaju veliku prodaju vozila i problem sa održavanjem i remontom vozila u iračkoj i avganistanskoj vojsci", naveo je Petrović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.