Vučić: U rekonstrukciju bolnice u Novom Pazaru biće uloženo 64 miliona evra

"U rekonstrukciju bolnice u Novom Pazaru biće uloženo 44 miliona evra u građevinske radove i najmanje 20 miliona u opremu", rekao je danas Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 31.03.2023.

15:37

Vučić: U rekonstrukciju bolnice u Novom Pazaru biće uloženo 64 miliona evra
FOTO TANJUG/ RADE PRELIÆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je Raškom okrugu, a uživo prenos pratite na TV Prva i B92.net.

"To je jedno od najvećih ulaganja u srpskom zdravstvu", istakao je.

Predsednik Srbije je najavio dobijanje dozvole za Opštu bolnicu "Novi Pazar" da bude bolničko-klinički centar.

Vučić je rekao da je u bolnicu u Pazaru uloženo 7 do 8 miliona evra uloženo više nego u Klinički centar u Nišu.

Vučić je u Novom Pazaru prisustvovao obeležavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice "Novi Pazar".

Direktor Opšte bolnice "Novi Pazar" Meho Mahmutović rekao je da je ovo istorijski čin.

"Ovo je najveća investicija, ne u našem gradu, nego u celom regionu, a u zdravstvu jedna prekretnica", rekao je Mahmutović i podsetio na velika ulaganja u zdravstvu, kako u infrastrukturi, tako i u nabavci nove opreme.

"U Novom Pazaru je u poslednjih nekoliko godina urađeno mnogo toga, moram da napomenem da ovde ispred vas vidite objekat gde je stara hirurgija, tu s bočne strane biće prostor gde će nići 6.000 kvadratnih metara novog hirurškog bloka. Na ovoj zgradi se radi novih 2.000 kvadratnih metara i ona se kompletno rekonstruiše. Takođe tu je i interni blok, biće sastavni deo, jer je ovo zajednička zgrada koja je povezana, tu je sada interno odeljenje sa 4.500 kvadratnih metara, ono će biti rekonstruisano i dobiće isto toliko novih kvadratnih metara ovom rekonstrukcijom", rekao je Mahmutović.

On dodao da se u poslednjih desetak dana zida i nova zgrada psihijatrije od 2.100 kvadratnih metara, nova zgrada. "Imamo i Dom zdravlja koji će imati 6.770 kvadratnih metara kada se dozida, sve će biti po tri sprata. Naravno sa 420 postelja, koliko sad ima naš centar, imaćemo 700, što je egal sa velikim ozbiljnijim centrima. Međutim, zgradu čine ljudi koji rade, ne samo zidovi. Primili smo više od 100 mladih lekara sa najboljim ocenama, svi oni su na specijalizaciji, veliki broj njih je upisao doktorske studije i svi se oni edukuju u prestižnim beogradskim klinikama i očekujemo kada se oni vrate, da ovo bude još jači i još ozbiljniji centar", rekao je Mahmutović.

On je naglasio da je presedan i to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u tom mestu već četvrti put, to što kao prvi čovek ove zemlje dolazi u krug opšte bolnice, što, kako je rekao, nikada nije bio slučaj.

"Na dan Grada Novog Pazara Vučić je zbog njegovog doprinosa izgradnji dijagnostičkog centra, škole i obdaništa vrednosti oko 7,5 miliona evra postao počasni građanin ovog grada i dobio ključeve grada. Mnogi su nas zbog toga možda i prozivali, ali sada vidite objekat od 70 miliona se radi. Valjda je zaslužio da bude počasni građanin, to je dokazao da nosi sa pravom zvanje počasnog građanina Novog Pazara", rekao je Mahmutović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: