Srpska nafta zapljusnuće Hrvatsku VIDEO

Srpska nafta, uz pomoć Rusije, zapljusnuće Hrvatsku.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 28.11.2020.

14:45

Srpska nafta zapljusnuće Hrvatsku VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Te mogućnosti su se uplašili hrvatski mediji nakon što je rafinerija nafte u Pančevu modernizovana, pa će povećati proizvodnju, uz niže troškove

Možemo li osvojiti hrvatsko i druga tržišta u regionu? Koliko novca to donosi građanima Srbije i da li će cena goriva za njih biti niža? Znači li ovo da vašingtonski sporazum neće umanjiti uticaj Rusije u srpskoj energetici?

Urednica portala "Energija Balkana" Jelica Putniković rekla je da su hrvatski strahovi utemeljeni na realnim osnovama, i da je zanimljivo da su oni to sami priznali.

Ona je navela da Srbija sada ima najmoderiniju rafineriju koja može da se meri sa mađarskim rafinerijama. Prema njenim rečima, bolja prerada i modernija tehnologija je bitna i za ekologiju i za profit.

Govoreći o cenema goriva u Srbiji u budućnosti, Putniković je navela da država ne određuje cenu goriva, ali i da je važno da se zna da su u ceni goriva akcize 60 procenata.

"Kada se priča o cenama naftnih derivata Srbija je prva u regionu od bivših jugoslovenskih država otvorila totalno tržište naftnih derivata. Ovde je zakon ponude i potražnje", rekla je ona.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: