Biz - B92.net

Radnici FVK sutra u Ministarstvu

Kraljevo -- Predstavnici radnika Fabrike vagona koji protestuju u sali Skupštine Kraljeva zbog 15 neisplaćenih zarada, sutra će biti primljeni u Ministarstvu privrede.

Izvor: Beta
Podeli

Predsednik Štrajkačkog odbora Nenad Terzić je agenciji Beta kazao da u Ministarstvo privrede neće ići na pregovore, već sa zahtevima od kojih neće odustati.

"To su isplata celokupnog duga po osnovu zaostalih zarada, hitna overa zdravstvenih knjižica, socijalni program i preispitivanje rada doskorašnjeg i novog menadžmenta fabrike, kao i zastupnika kapitala", rekao je Terzić.

On je kazao da će svaki predlog Ministarstva privrede delegacija Fabrike vagona preneti radnicima u štrajku, a o daljim aktivnostima javnost će biti obaveštena.

"Isključena je mogućnost da eventualno prihvatimo neke dve minimalne zarade, pa da država ili menadžment posle kažu kako uprkos ponuđenim minimalcima, radnici neće da rade. Posle sedam meseci neisplaćenih zarada, masovno im isključuju struju, u bankama su im računi u minusima, a minimalci to ne bi mogli da pokriju", kazao je Terzić, koji je i potpredsednik Industrijskog sindikata.

Na jutrošnjem protestu okupljenih radnika dogovoreno je da delegaciju Fabrike vagona koja će sutra u Ministarstvu privrede izneti svoje zahteve, čine predsednik Industrijskog sindikata Momčilo Vilotijević, njegov zamenik Nenad Terzić i još dva radnika.

Terzić je dodao da je sutrašnji susret radnika Fabrike vagona i nadležnih u Ministarstvu privrede dogovorio narodni poslanik iz Kraljeva Zoran Bojanić.

U Fabrici vagona je zaposleno oko 800 radnika, od kojih 300 njih radi u proizvodnji, dok ostali pripadaju režiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.