Vesti -

Rade Ljubojević preduzetnik godine

Beograd -- Rade Ljubojević, vlasnik kompanije ‘Sirogojno Company’ dobio je nagradu ‘Preduzetnik godine 2013.’ koju dodeljuje međunarodna konsultantska kuća ‘Ernst i Jang’.

Izvor: Beta
Podeli

Nagradu je Ljubojeviću uručio predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić.

"Nije dovoljna pobeda već su potrebne pobede, svaki dan koji preživite na surovom tržištu jeste pobeda i to je ono što čini bisernu ogrlicu koju svako od vas zaslužuje, kao i stabilan ambijent sa snažnom državom, podsticajima i stabilnim poslovnim ambijentom", rekao je Sertić preduzetnicima i istakao da između volje i pobede privrednika stoji mukotrpan rad.

Za uručenu nagradu bila su 22 kandidata iz osam gradova Srbije.

Na svečanosti u beogradskom hotelu "Hajat" je rečeno da će Rade Ljubojević predstavljati Srbiju ove godine na izboru "Svetskog preduzetnika godine", juna u Monte Karlu. Srbija je prva zemlja nastala od Jugoslavije koja će imati predstavnika u toj konkurenciji.

Dodeljena su i priznanja u kategorijama "Brzorastući preduzetnik godine" što je postao Vladimir Prelovac, osnivač kompanije "Prelovac Media" i "Inovativni preduzetnik godine" što je Dejan Dramićanin, vlasnik kompanije "Bitgear" koja se bavi elektronikom.

Žiri je ocenjivao preduzetnički duh, finansijske pokazatelje, strategijsko usmerenje, prisustvo na međunarodnom ili regionalnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

"Ernst i Jang" je u Srbiji po drugi put dodelila nagradu "Preduzetnik godine". To priznanje je ustanovila pre 27 godina, a dodeljuje je u više od 50 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.