Vesti -

Poskupljuje struja

Savet Agencije za energetiku (AERS) je na sednici dao saglasnost da se od 1. novembra poveća cena struje u Srbiji za osam odsto, saopštila je danas Agencija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Reddogs
Ilustracija: Shutterstock/Reddogs

Vlada Srbije usvojila: Popusti za struju i do 40 odsto

Kilovat-sat struje za domaćinstva i male kupce od novembra će biti 10,26 dinara, a sa porezom na dodatu vrednost (PDV) 14,29 dinara.

Struja je prethodno poskupela 1. maja, i trenutno njena cena iznosi 13,31 dinar po kilovat satu sa porezom.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je ranije da je za socijalno ugrožene građane obezbeđeno tri i po puta više sredstava u budžetu da bi, kada dođe do povećanja cena struje i gasa, mogli da ostvare popust.

AERS je pre nekoliko dana takođe dao saglasnost da se od 1. novembra poveća i cena prirodnog gasa u javnom snabdevanju za 10 odsto ili na 4,54 dinara po kilovat-satu bez poreza i taksi, odnosno 5,02 din/kWh sa porezima i taksama.

Ovo poskupljenje struje i gasa od 1. novembra biće drugo poskupljenje tih energenata ove godine, s obzirom da je gas od 1. maja poskupeo za 10 odsto, a struja za osam odsto i njena trenutna cena iznosi 13,31 dinar po kilovat-satu sa porezom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.