Vesti -

Pomoć šalju NIS, Delta, Tigar...

Beograd -- U saniranju posledica vanredne situacije koja je nastala u zemlji usled obilnih padavina pomažu i velike kompanije u Srbiji svojim donacijama.

Izvor: B92
Podeli

Kompanija NIS se uključila u saniranje posledica vanredne situacije doniranjem prvih količina goriva.

Prema potrebama Sektora za vanredne situacije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova, kompanija je donirala motorno gorivo evrodizel opštini Kosjerić, jednoj od opština u kojima je proglašena vanredna situacija.

Takođe, kako je saopšteno, kompanija je spremna da uputi i neophodne količine goriva Gorskoj službi spasavanja čiji su timovi uključeni širom zemlje u akcije pružanja pomoći ugroženom stanovništvu u krajevima zahvaćenim poplavama.

NIS angažuje sve svoje raspoložive kapacitete kako bi ublažio posledice elementarne nepogode koja je zadesila zemlju.

Voda i konzervisana hrana za pomoć poplavljenim područjima

Delta Holding je stavio na raspolaganje Kriznom stabu MUP Srbije hitnu pomoć za poplavljena područja u Srbiji.

Uz reči podrške svim ugroženim građanima, u fabrici "Mioni" pripremljena je pošiljka pomoći sa 24.000 litara vode Gala, u "Yuhoru" 6.000 konzervi hrane. Po dogovoru sa Kriznim štabom, pomoć će biti upućena bolnici u Lazarevcu.

Tigar daje 1.700 pari čizama

Izvršni odbor Kompanije "Tigar" iz Pirota odlučio je danas da ta kompanija pokloni 1.700 pari gumenih čizama kriznim štabovima u Beogradu, Valjevu, Loznici i Čačku.

Kako je saopštila ta kompanija, područja u koja će biti upućena ta donacija izabrana su na osnovu zahteva Sektora za vanredne situacije Republike Srbije.

"Donirana količina obuće je već na putu prema kriznim područjima", navodi se u saopostenju Centra za komunikacije "Tigra" sa vanredne sednice Izvršnog odbora te pirotske kompanije.

Fidelinka poslala šleper hrane

Kompanija "Agroposlovi Fidelinka“ dala je svoj doprinos u pomoći najugroženijim sugrađanima koji žive u poplavljenim podrućjima.

Šleper hrane je poslat u cilju obezbeđivanja namirnica za one kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije i kompanija "Agroposlovi Fidelinka“ će nastaviti da pomaže građanima Srbije u koordinaciji sa lokalnim kriznim štabovima i MUP-om Srbije, saopštila je ta kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.