Srbija

Utorak, 05.09.2023.

20:19

Obustavlja se proizvodnja keramičkih pločica

U fabrici Polet – Keramika u Novom Bečeju polovinom septembra biće obustavljena proizvodnja keramičkih pločica.

Izvor: Biznis.rs

Obustavlja se proizvodnja keramičkih pločica
Foto: shutterstock, Don Pablo

U zvaničnom saopštenju Nexe grupe, vlasnice novobečejskog preduzeća, objavljeno je da na dan 15. 9. 2023. prestaje proizvodnja u pogonu na severu Srbije.

"Nexe Grupa je krajem 2022. godine usvojila je strategiju za razdoblje 2022-2030, kako bi bila spremnija na aktuelne tržišne okolnosti i osigurala dugoročan razvoj i održivost poslovanja. Strategijom su definisana područja kroz koja će Nexe stvarati dodatnu vrednost, među kojima je i tržišna orijentisanost koja podrazumeva i optimizaciju poslovnog portfelja, što će biti realizovano i kroz ovu odluku", piše u saopštenju.

Najvažnije, prema ovoj odluci "predviđeno je da deo radnika svoj radni odnos nastavi u ostalim članicama Nexe Grupe u Srbiji, dok će ostatku zaposlenih biti ponuđene adekvatne otpremnine. Istovremeno, Polet – Keramika d.o.o. će nastavljati da ispunjava sve preuzete obaveze prema kupcima i dobavljačima."

Kako je saopšteno, uprava grupacije intenzivno razmatra alternative za ovu proizvodnu lokaciju, uključujući i razvoj novih proizvodnih delatnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: