Nova fabrika u Surčinu napravljena bez subvencija

Predsednik Srbijen Aleksandar Vučić otvorio je danas novu modernu fabriku u Surčinu za proizvodnju obroka na biljnoj bazi.

Srbija

Izvor: Novosti

Utorak, 27.02.2024.

10:43

Nova fabrika u Surčinu napravljena bez subvencija
Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ bs

Vučić je izjavio danas tokom obilaska nove fabrike kompanije Nestle za proizvodnju obroka na biljnoj bazi u Surčinu da pre dve godine tu ništa nije postojalo, kao i da je fabrika napravljena bez državnih subvencija.

"Želim da istaknem da kompanija Nestle nije tražila nikakve podsticaje od Srbije. Najviše volim kad je to tako. Mi ne bežimo od toga da su nam tražili mi bismo učestvovali u tome, pomogli bismo investiciju, zato što je ona važna za naše ljude", rekao je predsednik.

On je ukazao da moramo da učvrstimo regionalno tržište jer je to put ka jedinstvenom evropskom tržištu.

"Srbija se toga ne plaši, mi ćemo tome da damo svoj najviši doprinos i o tome ćemo koliko sutra da nastavimo razgovore. Za nas su pitanja zelenih koridori, PEN konvencije, i mnoge druge stvari od ključnog značaja, mnogo više nego pare koje neko drugi može da nam da za rast. Mi na današnji dan imamo preko 4 milijarde evra na računu. Nama pare nisu potrebne, potrebno nam je nešto što može značajno da doprinese ubrzanom razvoju i približavanju u budućnosti onome što smo zacrtali. Uz to nam je važno to je da što pre dođemo do jedinstvenog evropskog tržišta. Naravno da to nije lako, ali kada sve te probleme prevaziđemo i kada se dogovorimo sa Evropljanima, to će biti ogroman korak napred za našu zemlju i ogromna prilika za ubrzani razvoj", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: