"Ne raskidajte ugovore sa roditeljima dece sa smetnjama u razvoju"

Ministar za rad Zoran Đorđević apelovao je na poslodavce da ne raskidaju ugovore sa roditeljima dece sa smetnjama u razvoju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2020.

17:32

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

U saopštenju ministra navodi se da zaposlenim samohranim roditeljima (ili ukoliko je drugom roditelju ustanovljena radna obaveza), hraniteljima ili starateljima dece i mladih sa smetnjama u razvoju, sa telesnim ili senzornim invaliditetom, dece i mladih sa teškim hroničnim i retkim bolestima treba omogućiti rad od kuće do prestanka vanrednog stanja.

Đorđević apeluje da ukoliko ne postoje uslovi da zaposleni roditelji ostvare pravo na rad od kuće iz navedenih razloga, a objektivno su sprečeni da redovno dolaze na posao, da poslodavci objektivno razmotre opravdanost njihovog odsustva i izbegnu raskid ugovora o radu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: