Srbija

Sreda, 03.01.2024.

17:42

NBS: Novi rekord broja i vrednosti plaćanja u IPS NBS sistemu

Postignut je novi rekordan dnevni broj i nova rekordna dnevna vrednost realizovanih transakcija od početka rada sistema za instant plaćanja - IPS NBS.

Izvor: Tanjug

NBS: Novi rekord broja i vrednosti plaćanja u IPS NBS sistemu
Ilustracija: Shutterstock/ToskanaINC

Naime, Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da su poslednjeg radnog dana u 2023. godini, odnosno 29. decembra u platnom sistemu centralne banke za instant plaćanja - IPS NBS sistemu, realizovana 370.462 plaćanja u iznosu od preko 6,369 milijardi dinara.

Kako se naglašava, to je novi rekordan dnevni broj i nova rekordna dnevna vrednost realizovanih transakcija od početka rada ovog sistema.

U saopštenju se dodaje da je sistem za instant plaćanja NBS jedan od najsavremenijih načina plaćanja koji trenutno postoji u svetu i da funkcioniše 24 časa, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini.

"Zahvaljujući ovom sistemu NBS, građanima i privrednim subjektima pružena je mogućnost da plaćaju lako i brzo, s bilo kog mesta i u bilo koje vreme, odnosno i vikendom, neradnim danima ili noću, a primalac plaćanja novac dobija za dalje raspolaganje u svega nekoliko sekundi", navodi se.

Podseća se da je sistem za instant plaćanja NBS, koji je od prvih sistema te vrste u svetu, počeo s radom 22. oktobra 2018. godine i od tada funkcioniše izuzetno uspešno, uz visok i stalno rastući broj plaćanja koje građani i privreda Srbije izvrše upotrebom sistema za instant plaćanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

20 h

Podeli: