Moguće je - niže cene grejanja; Za isključenje mora projekat VIDEO

Centralno grejanje u Nišu pojeftiniće za sve korisnike od avgusta ove godine, najavio je direktor toplane Predrag Milačić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.10.2018.

09:14

Moguće je - niže cene grejanja; Za isključenje mora projekat VIDEO
Foto: Thinkstock

Cene će biti niže zbog primene nove metodologije obračuna troškova pa će fiksni deo cene biti niži za 21 odsto, dok će varijabilni deo poksupeti za 7 odsto.

To, prema rečima Milačića, znači da će vlasnici stana od 50 kvadratnih metara na godišnjem nivou imati račune niže za 1.500 do 2.000 dinara.

Milačić je za Prvu TV objasnio i zbog čega je za trajno isključenje sa mreže potrebno da korisnik dostavi i inženjerski projekat.

"Trajno isključenje grejanja podrazumeva izmenu građevinskog projekta stana, odnosno zgrade. To mora inženjer sa licencom da verifikuje i mora da se proveri u smislu Zakona o planiranji i izgradnji", naveo je on.

U poslednje dve godine se, kako je naveo, sa Sistema niške toplane privremeno isključilo 900 korisnika, dok je desetak trajno otkazalo usluge daljinskog grejanja.

Milačić je kazao da su tople probe počele 1. oktobra i da do sada nisu uočeni neki veći problemi pa će grejna sezona početi na vreme – 15. oktobra, osim ukoliko dnevne temperature ne budu veće od 12 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potpisano: "Kanabis legalan od ponedeljka"

Javna, politička i zakonodavna rasprava o legalizaciji kanabisa u Nemačkoj je trajala godinama. Sada je definitivno gotovo i više nema odlaganja: od 1. aprila građani će pod određenim uslovima moći da gaje, kupuju, prodaju i konzimuraju marihuanu.

9:31

29.3.2024.

6 h

Podeli: