Biz - B92.net

Malina - robna marka iz Srbije 2014

Beograd -- Titulu "Sajam etno hrane i pića - robna marka iz Srbije 2014" dobila je liofilizovana, odnosno sušena malina proizvođača Drenovac d.o.o. iz Arilja.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na Međunarodnom sajmu etno hrane i pića u robnoj grupi "Mleko i proizvodi od mleka" diplomu "Etno hrana i piće - Robna marka iz Srbije" dobilo je kozje kiselo mleko - "Borjana" DOO, mlekara "Natura", Pirot, i to u podgrupi konzumno mleko i mlečni napici.

U podgrupi sir, diplomu "Etno hrana i piće - Robna marka iz Srbije" dobio je kozji sir - farma koza "Dosković", Zvijezda, Prijepolje.

Kada je reč o kajmaku, diplomu "Etno hrana i piće - Robna marka iz Srbije" dobio je Kajmak - Mlekara "Kačarević", Mionica.

U podgrupi ostalih proizvoda od mleka diplomu "Etno hrana i piće - Robna marka iz Srbije" dobila je Lička basa - sirni namaz od kiselog mleka - PG Milan Chuk, Banatsko Karađorđevo, Zrenjanin.

Sledeća je robna grupa "Proizvodi od mesa" gde su diplomu "Etno hrana i piće - Robna marka iz Srbije" dobili Domaći čvarci - Stočar L.S.B. Trnjaci, Ub (prerađevine od svinjskog mesa), a specijalno priznanje je dodeljeno lovačkoj pašteti - "Lovačko udruženje Niš", Niš (prerađevine od ovčijeg i kozjeg mesa).

Specijalno priznanje u robnoj grupi "Mineralne vode" je dobila Vodička kisela voda - ZTU Vidovača Vodice, Zagorčić Milijana, Vodice, Smederevska Palanka.

U robnoj grupi "Sokovi od voća i povrća i osvežavajuća pića" diplomu je dobio prirodni domaći sirup "Dren"- PG "Srbica i Zoran Nikolić", Krepoljin, Žagubica i specijalno priznanje paradajz soku - PG Miladinov - Miladinov Žarko, Novi Kneževac.

U robnoj grupi "Vina" specijalno priznanje za belo vino dobila je Tamjanika - Podrum Milošević, Žabari, a za crveno vino diplomu dobio je "kaberne sovinjon" (cabernet sauvignon) - Aca Popović, Krvije Petrovac na Mlavi.

Diplomu "Etno hrana i piće - Robna marka iz Srbije" dobilo je Kupinovo vino - PG Gačić, Bogatić, i to u podgrupi "Voćna vina".

Sledi robma grupa "Jaka alkoholna pića" diplomu je dobila je Barik šljivova prepečenica - Privredno društvo "Bistro 1881" d.o.o. Srpska trojka, Subotište (za rakiju od šljiva), kao i Deda Vasina dunja - PTR Nelvas Maks, Leskovac (ostala alkoholna pića).

Diplomu dobila je Ražena dijet pogača - Zora promet d.o.o., selo Kraljevo Aleksinac, i to u robnoj grupi hleb, pecivo, testenine, kolači.

U robnoj grupi "Proizvodi od povrća" diploma je dodeljena gazdinstvu Radukin, Titel za pasterizovane kisele krastavce.

Diploma "Etno hrana i piće - Robna marka iz Srbije" dodeljena je za Livadski med - Venenum Apis d.o.o., Ratari, Smederevska Palanka i Preparat za prostatu - Milojković, Kamenovo, Petrovac na Mlavi.

Stručni žiri radio je u sastavu Milan Prostran (Privredna komora Srbije), Branislav Raketić (Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije), Dragomir Antonić (novinar), Zoran Dragojević (Zavod za intelektualnu svojinu), Olivera Veselinović (Nacionalna organizacija potrošača Srbije).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.