Srbija

Utorak, 19.09.2023.

15:41

Mali: Unapređena poreska regulativa sa Švajcarskom

Danas je potpisan ugovor protokol između Vlade Republike Srbije i Švajcarskog saveznog veća.

Izvor: B92.net

Mali: Unapređena poreska regulativa sa Švajcarskom
FOTO TANJUG/ RADE PRELIÆ/bs

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas sa ambasadorom Švajcarske u Srbiji Ursom Šmidom protokol između Vlade Republike Srbije i Švajcarskog saveznog veća o izmeni Ugovora između Saveta ministara Srbije i Crne Gore i Švajcarskog saveznog veća o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu.

Ugovor između Saveta ministara Srbije i Crne Gore i Švajcarskog saveznog veća o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu potpisan je u Beogradu 2005. godine a primenjuje se od 1. januara 2007. godine.

Ugovor proizvodi pravno dejstvo i u bilateralnim ekonomskim odnosima između Republike Srbije i Švajcarske.

Prema rečima Malog, izmene su usklađivanje sa Multilateralnom konvencijom za primenu mera koje se, zarad sprečavanja erozije poreske osnovice i premeštanja dobiti, odnose na poreske ugovore – ugovore o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, potpisane u Parizu 2017. godine.

"Ovaj dokument je dalje unapređenje poreske regulative sa Švajcarskom“, objasnio je Mali.

Osim toga, kako je rečeno, poboljšana su i pojašnjena rešenja koja se odnose na oporezivanje dobiti preduzeća, oporezivanje povezanih preduzeća, oporezivanje kapitalnog dobitka, kao razmene obaveštenja između nadležnih organa država ugovornica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: