Mali sa predstavnicima Džej-Pi Morgana: "Makroekonomski pokazatelji su i dalje veoma dobri"

Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa predstavnicima Džej-Pi Morgana i sa investitorima koji ulažu u srpske obveznice.

Srbija

Izvor: B92.net

Četvrtak, 19.05.2022.

10:52

Mali sa predstavnicima Džej-Pi Morgana:
Foto: Instagram/mali_sinisa

"Razgovarali smo o ekonomskoj situaciji u Srbiji, o našim makroekonomskim pokazateljima koji su i dalje veoma dobri, o tome na koji način smo se borili sa pandemijom koronavirusa i kako se danas borimo sa izazovima koji su prouzrokovani situacijom u Ukrajini", napisao je Mali u objavi na svom Instagram nalogu.

Kako je istakao Mali, naš budžet je stabilan, a država se veoma ozbiljno bavi fiskalnom politikom i, u skladu sa tim, zajedno sa Međunarodnim monetarnim fondom radi na fiskalnim pravilima.

"Drago nam je i što nijedan investitor nije odustao od investicije u Srbiji i što smo uspeli da sačuvamo punu zaposlenost. Kada je reč o javnom dugu, on je u potpunosti pod kontrolom i na nivou od 52,1%, što je veoma važno pogotovo u vremenima krize", zaključio je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: