Srbija

Nedelja, 07.01.2024.

22:02

Mali: "Javne finansije u Srbiji nikada snažnije, jače i stabilnije"

Ministar finansija Siniša Mali naveo je da građani treba da znaju da su javne finansije nikada snažnije, jače i stabilnije.

Izvor: B92.net

Mali:
Foto: Milos Tesic/ATAImages

Mali je rekao da sa predsednikom vodi svakodnevno već 10 plus godina konstruktivne i teške razgovore. Dodaje da svi treba da budu svesni da već 4 godina traje velika kriza u svetu.

"Velike stvari se menjaju, ceo svet se menja i tome se treba prilagoditi i izaći iz toga kao pobednik", rekao je Mali i dodao:

"Imamo rast 2,5 posto našeg BDP, prvi put nam je u prošloj godini bio preko 69 milijardi evra. Naša ekonomija i dalje raste, dok je ceo svet u recesiji. U istoriji nismo imali veći broj zaposlenih i nižu stopu nezaposlenosti", rekao je Mali za TV Pink.

Kako kaže, 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija i javni dug smo sačuvali na 52 posto a imamo i dodaje, nikada veće rezerve.

"Nikada nismo bili stabilniji i jači. Dodaje da je 'problem' sa predsednikom Srbije taj što nikada nije zadovoljan i što hoće uvek više i bolje. Imamo lidera kojeg nema ni jedna zemlja u svetu. Svaki izazov koji smo imali, rešavali smo bez predaje", rekao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

20 h

Podeli: