Mađarski proizvođač aviona otvorio firmu u Srbiji

Mađarska kompanija Magnus Aircraft saopštila je juče da je nastavila da širi svoje poslovanje u regionu otvaranjem predstavništva za Srbiju.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.04.2022.

12:47

Mađarski proizvođač aviona otvorio firmu u Srbiji
Ilustracija: Shutterstock/Andrii Siryi

Novootvorena kompanija u Srbiji nosi naziv Magnus Balkan d.o.o. a njena direktorka biće Dragana Kostadinović kojoj je ovo drugi angažman u nekoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom letelica.

"Ovim korakom bićemo u mogućnosti da se intenzivnije posvetimo tržištu Srbije, ali i celog regiona. Plan je da naša zemlja bude centar operacija i glavna lokacija za poslovni razvoj, podršku već postojećim ali i budućim vlasnicima naših letelica i druge aktivnosti, kako za Srbiju, tako i za region Balkana", kazala je Kostadinovićeva.

Matična mađarska kompanija, specijalizovana za proizvodnju lakih sportskih aviona, Magnus Aircraft je multinacionalna kompanija sa sedištem u Pečuju. Glavni proizvod kompanije trenutno je Fusion 212, kao i nova, naprednija verzija Fusion 213 koja je u procesu LSA sertifikacije po EASA standardima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

21 h

Podeli: