Biz - B92.net

Let do Evrope za 100 evra

Beograd -- Građani Srbije će od naredne godine avionom moći da putuju u gradove regiona za nešto više od sto evra, a cene bi mogle dodatno da padnu sa loukost kompanijama.

Izvor: Blic
Podeli

Tako će cena povratne karte iz Beograda do Bukurešta biti od 132 evra sa svim taksama preko kompanije „Tarom“, dok će povratna karta do Budimpešte koštati 99 evra preko avio-kompanije „Malev“.

Rumunska kompanija će od decembra za Beograd leteti avionom ATR 42 tri puta nedeljno, dok će mađarski „Malev“ imati letove svakog dana. Ono što je još važnije, otvara se mogućnost povezivanja sa velikim svetskim metropolama, pa će tako putnici koji odluče da putuju „Malevom“ i presedaju u Budimpešti, moći da otputuju do evropskih metropola kao što su Amsterdam, Berlin, London, a u planu je i let za Larnaku i sve to za manje od 100 evra. Iz Bukurešta je moguće otputovati u druge evropske gradove za Frankfurt i Minhen za 93 evra.

Od naredne godine će i slovenačka „Adrija ervejz“ i hrvatska „Kroacija erlajnz“ leteti iz srpske prestonice, ali s obzirom na to da će one prve letove obaviti za nešto više od tri odnosno pet meseci još nije poznata cena povratne karte.

Kao dobro poređenje koliko bi mogle da se kreću cene karata ovih kompanija za letove do Beograda, mogu da posluže njihovi trenutni cenovnici za gradove regiona. Povratna karta od Sarajeva do Ljubljane trenutno kod „Adrije“ iznosi 222 evra, dok povratna karta za letove na liniji Zagreb-Sarajevo i Zagreb-Skoplje košta 164 evra kod hrvatskog nacionalnog avio-prevoznika.

Cene karata bi trebalo da budu još povoljnije kada na srpsko nebo stigne veći broj lou kost kompanija. Očekuje se dolazak „Izi džeta“, „Rajan era“ i „Viz era“, dok će od 1. februara iz Beograda za Beč leteti kompanija „Flaj Niki“, a cena povratne karte se kreće 58 evra.

Da niske cene karata koje nude niskotarifne kompanije dovode do pada cena i kod ostalih avio-prevoznika pokazuje primer velike nemačke „Lufthanze“. Ova kompanija je najavila skoro pojeftinjenje karata i do 40 odsto. Po uzoru na niskotarifne avio-kompanije i u „Lufthanzine“ avione biće ugrađeno više sedišta. „Dojče vele“ prenosi da hrana ostaje besplatna, ali će je biti u manjim količinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.