Vesti -

"Koštali nas Hamović i Lazarević"

Beograd -- Govoreći o sukobu između EPS-a i kompanije EFT, potpredsednica Vlade i bivša ministarska energetike Zorana Mihajlović kaže da se nada da aboliranih neće biti.

Izvor: Naše novine
Podeli

Na pitanje da li će neko od trgovaca strujom najzad odgovarati zbog pokušaja trgovanja srpskom nesrećom ili će ih i vlast abolirati, Mihajlovićeva odgovara:

"Nadam se da aboliranih neće biti. Danas slušamo neke od njih kako objašnjavaju kako treba da se kupuje ili prodaje struja umesto da daju svoje iskaze nadležnim državnim organima. Kao ministar energetike, iz fioka sam ponovo izvadila i podnela krivične prijave protiv EFT-a, odnosno protiv Vuka Hamovića i Vojina Lazarevića. Ono što se dešavalo u Srbiji posle 2000. godine, kada su oni napravili svoj prvi milion, srpsku energetiku koštalo je stotine miliona evra. I ovo sada treba da se preispita, jer u trenutku kad je Srbija pogođena poplavama, EPS je umesto ponude od trgovaca mogao da zatraži i pomoć kako bi održao sistem stabilnim. Vlada je pre godinu dana napravila dogovor da se struja iz RS nabavlja bez posrednika. Ako je EPS struju nabavljao od trgovaca, onda je bitno znati koliko su kupili i po kojoj ceni".

Ministarka saobraćaja i infrastrukture rekla je da ćemo prve preliminarne procene štete imati 30. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.