Vesti -

Između BG i PA 120 km/h vozom

Beograd -- Izgradnjom novog koloseka pruge Beograd-Pančevo građani Srbije će dobiti novu dvokolosečnu, elektrificiranu prugu kojom će vozovi moći da saobraćaju od 120 km/h

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

To je u Vestima TV B92 rekao direktor Medija centra Železnica Srbije Nenad Stanisavljević.

"To znači da će biti mnogo veća propusna moć na pravcu između Beograda i Pančeva", rekao je Stanisavljević.

On je dodao da je modernizacija pančevačke pruge uklopljena u realizaciju čitave modernizacije beogradskog železničkog čvora i da će uz povećanje propusne moći biti otvorena mogućnost da mnogo veći broj vozova saobraća između Beograda i Pančeva, što će doprineti uspešnijoj realizaciji saobraćaja u većem delu Srbije.

Stanisavljević je istakao da su Železnice Srbije u potpunosti spremne i sposobne da u saradnji sa Ruskim železnicama realizuju prvi projekat modernizacije iz ruskog kredita.

"Sutra u podne će u prisustvu predsednika Ruskih železnica Vladimira Jakunjina i potpredsednika srpske Vlade Zorane Mihajlović početi polaganje novog koloseka na pruzi Beograd-Pančevo, deonica Pančevački most-Pančevo Glavna", naglasio je portparol Železnica Srbije i dodao je da se na toj lokaciji već nalaze savremene ruske železničke mašine za rad na železničkoj infrastrukturi i da je sve spremno da sutra i zvanično počne polaganje novog koloseka.

Reč o prvom projektu čija je vrednost 91 milion dolara, od kojih je 15 odsto obezbedila Vlada Srbije, napomenuo je Stanisavljević.

"Ekonomska kriza u Rusiji neće ugroziti radove u Srbiji"

Predsednik Ruskih železnica Vladimir Jakunjin sutra dolazi u Srbiju, a za B92 kaže da ekonomska kriza u Rusiji neće ugroziti radove u Srbiji.

Jakunjin dolazi u Beograd da zajedno sa ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović prekontroliše kako teku radovi na izgradnji novog koloseka pruge Beograd - Pančevo.

Ovo je prvi od ukupno šest projekata rekonstrukcije i modernizacije železničke infrastrukture Srbije iz ruskog kredita od 800 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.