Vesti -

"Inženjerima u Nišu 1.000€, u Kontinentalu 1.200€"

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da Srbija počinje da radi na dovođenju kapitalnih investicija i najavio da će u četvrtak u Lebanu otvoriti novu fabriku.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

U njoj će, kako je naveo, biti zaposleno 350 novih radnih mesta.

Zahvalio se građanima na ogromnoj podršci, dodajući da ima još mnogo toga da se uradi i izgradi. Rekao je da se do sada radilo pre svega na povećanju zaposlenosti, a da će se sada raditi na dovodjenju visokotehnoloških investicija.

S tim u vezi je ukazao da u Cumtobelu u Nišu inženjeri imaju plate u visini od 1.000 evra, da će Kontinental dovesti u Srbiju razvojno istraživački centar, gde plata neće biti ispod 1.200 evra.

Kao rezultate rada vlade naveo je i fabrike Krombert Šubert, Leoni, Mitas, Džinsi, koji će u novom postrojenju zaposliti daljih 1.000 radnika, te fabriku dečije hrane u Dobanovcima, braunfild investiciju u Surdulici...

Kazao je da očekuje dolazak japanskog premijera 15. januara, dodajući da je to od velikog značaja.

U obraćanju građanima najavio je da će se dalje graditi fabrike, biće još više puteva, velike stambene izgradnje.

“Za spoljnu politku potrebna je velika hrabrost, potrebno je i da se suočavamo sa realnošti na Kosovu i Metohiji, ali uz očuvanje naših interesa, da se ne odričemo onoga što jeste naše, ali da ne tvrdimo da je sve naše, jer to nije realno i posvetimo se našoj budućnosti, razmišljamo kako da podignemo natalitet u zemlji, i zaustavimo odliv mladih, što je nenadoknadiv gubitak, iako je manji nego u zemljama EU", kazao je on gostujući na Pinku.

Vučić je rekao da Srbija može da bude centar IT sektora, i da kada se iduće godine možemo pohvaliti prosečnom platom od 500 evra, možemo obratiti mladima da vide svoju budućnost u svojoj zemlji.

Istakao je da se svake godine povećava životni standard, i da se to odražava i na broj vozila u Beogardu, te dodao da će biti svake godine veće gužve.

“To je još jedan dokaz da živimo bolje”, konstatovao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.