Vesti -

Fontana na Slaviji blesnula: Jedinstvena je VIDEO

Beograd -- Fontana na Slaviji će "najnormalnije raditi" od utorka, a moći će normalno da funkcioniše i zimi, jer ima ugrađene grejače.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot

To je istakao gradski menadžer Goran Vesić, dodajući da će u Beogradu večeras biti održana generalna proba muzičke fontane na Slaviji.

"Ova fontana ima svoje grejače, to znači da će ona raditi i zimi, i sve do minus 20 stepeni ona najnormalnije radi. To je jedina takva fontana u ovom delu Evrope", naglasio je Vesić za Studio B.

On je dodao da je fontana, čija je izgradnja koštala 1,8 miliona evra, proizvedena u Grčkoj.

Iako je generalna proba zakazana za večeras u 21 sat, prve probe su održane sinoć, a Vesić je rekao da je muzika koju su prolaznici mogli da čuju ista ona koja će biti emitovana narednih 15 dana.

"To su četiri numere koje smo izabrali zajedno sa ljudima koji su proizveli fontanu. Ona je proizvedena van Srbije, u Grčkoj, a sprema se plej-lista sa pesmama koje se tiču Beograda i u narednih 14 dana počeće da se emituje muzika", ponovio je Vesić naglasivši da je potrebno vreme kako bi se uskladila melodija sa "koreografijom mlaznica".

Prema njegovim rečima, muzika će biti emitovana dva puta dnevno tokom radnih dana, odnosno od devet do 11 sati pre podne i od 20 do 22 sata uveče, a vikendom od devet do 12 i od 18 do 22 časa.

On je dodao da će se u parku, koji će biti izgrađen između Kralja MIlutina i Slavije, nalaziti i totem, koji će tokom vikenda dva sata biti otvoren za decu kako bi pokretom ruke mogla da menjaju visinu slapova.

"Ovaj totem je sad ovde, a nalaziće se u parku koji će biti između Kralja Milutina i Slavije. Taj park počećemo da radimo kada budemo počeli da radimo rekonstrukciju same Slavije i taj park će biti urađen do kraja oktobra i tada će taj totem biti tu", rekao je Vesić.

.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.