Biz - B92.net

Akva park i vodopad čekaju turiste

Jagodina -- Sezona u Akva parku u Jagodini, koji godišnje, uz ostale sadržaje u Turističkom kompleksu Jagodine poseti oko 400.000 turista, spreman je za turiste.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ako vreme bude lepo akva park će početi sa radom 7. juna, i tog dana će ulaz biti besplatan, izjavio je direktor Jagodinskog sportskog saveza u čijem je sastavu Akva park, Zoran Gligorijević.

Ako zbog lošeg vremena ne bude otvaranja 7. juna, biće 14. juna, a "definitivnu odluku donećemo 1. juna", izjavio je Gligorijević Tanjugu.

Akva park raspolaže sa parkingom za preko 1.000 automobila koji je besplatan, a u neposrednoj blizini je i Muzej voštanih figura, ZOO vrt sa oko 100 vrsta životinja, Letnja pozornica na kojoj svakog vikenda gostuju poznata umetnička imena iz oblasti zabavne, narodne i operske muzike, pozorišta, folklora, a ulaz je besplatan. Uz Akvapark je i crkva posvećana Svetoj Petki, karting, Sportski stadion FK Jagodine, a oko 600 metara dalje i Muzej naivne i marginalne umetnosti, Zavičajni muzej sa stalnim postavkama, Galerija i bioskop Kulturnog centra. U gradu, posebno centru, otvoreno je mnogo lepih kafića i restorana.

Za 6. ili 7. jun, u Izletištu "Potok", oko 200 metara od Akva parka, predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma, najavio je otvranje veštačkog vodopada, a 30. aprila u "Potoku" je pušten u rad sistem fontana. Reč je o sadržajuma kojih pre nije bilo.

Prema rečima Gligorijevića, ove godine se nije išlo na proširenje u smislu novih bazena, jer više nema prostora, ali su obogaćeni sadržaje, dodao je Gligorijević.

On je napomenuo da će u Akva parku, na raznim poslovima biti angažovano oko 100 sezonskih radnika

Za goste u Akva parku je spremno sedam bazena, jedan je olimpijskih razmera, sistem tobogana od 600 metara, pet restorana sa 1.200 stolica, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice, 1.000 ležaljki i sunocobrana. Tereni za košarku, odbojku, tenis...

"Preko celog dana na bazenima planirali smo razne priredbe, animacije za posetioce, muziku uživo, priredbe sa klovnovima za decu, promocije raznih proizvoda, a u večernjim časovima na platou restorana Akva parka, svaku veče muzički program", dodao je Gligorijević.

Od 15. avgusta prošle godine na platou ispred olimpijskog bazena prikazuju se dva puta nedeljno filmovi pod nazivom "Bioskop na otvorenom".

Akva prak u Jagodin je površine šest hektara, a za osam godine od kako je izgrađen, prema kazivanju Gligorijevića, posetilo ga preko tri miliona ljudi.

Bilo je dana, u julu i avgustu, kada je bilo i preko 10.000 posetilaca a na "Danu otvorenih vrata" koji se tradicionalno odžava krajem avgusta, bude i 25.000 gostiju, napomenuo je Gligorijević.

Ove godine, turiste u Jagodini, dočekuje i "Vivo" šoping park, sa 28 svetskih brendova, na 10.000 kvadratnih metara, restoranom i parkom za decu. Prošla godina, zbog poplava, kiša i hladnog vremena, kupališna sezona je bila mnogo skromija u odnosu na godine pre, ističu turistički radnici Jagodine.

Posebna pažnja posvećena je čistoći grada i turističkih sadržaja, na kojoj je angažovan veliki broj radnika.

Problem je i dalje manjak hotelskog smeštaja, posebno vikendom kada je i najviše gostiju, potsećaju u Turističkoj organizaciji Jagodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.