Vučić najavio ukidanje poreza VIDEO

Ukinućemo obavezu plaćanja godišnjeg poreza na dohodak građana za ljude mlađe od 40 godina, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2021.

13:44

Vučić najavio ukidanje poreza VIDEO
Foto: EPA EFE/Andrej Èukiæ

Reč je o ekstraporezu koji plaćaju jednom godišnje svi koji imaju platu veću od proseka, objasnio je predsednik Srbije.

"Ta mera neće nam doneti značajne gubitke, ali je veliki znak mladima da mislimo na njih“, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, time će svakako imati plate veće od proseka.

"Radi se o onima sa natprosečnim primanjima, da se ne bi vraćali na prosečna primanja", objasnio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara zašto se porez smanjuje bogatima. "Nije to porez bogatima, to su mladi koji moraju da ulažu u svoj biznis. Nisu oni bogati, nije bogat onaj koji mora da plati 50.000 dodatnog ekstraporeza. Njima je potrebno da ulažu dodatno u svoj život, rad i posao u budućnosti, zato nas je Forbs i pohvalio“, kazao je.

Vučić: Očekujemo ogroman skok, treći smo u Evropi po rastu VIDEO

"Radimo na skidanju poreza i doprinosa na rad svake godine kao što radimo i na povećanju minimalnih plata i penzija, što je direktna pomoć onima koji su najsiromašniji", dodao je.

"Drugo, trogodišnje oslobađanje 70 odsto od poreza i doprinosa na plate za one koji prvi put ulaze na tržište rada, a imaju zaradu najmanje u visini prosečne plate, i to kod poslodavca koji tokom te tri godine nije smanjio broj zaposlenih“, kazao je.

Kako kaže, to će direktno dovesti do povećanja zarada mladih i dodatno stimulisati zapošljavanje mladih.

Pruga krajem februara; Vučić: Jedva čekam da sednem u brzi voz

"Treće, oslobođenje 70 odsto od poreza i doprinosa na zarade zaposlenih koji rade na projektima istraživanja i razvoja. Želimo da privučemo R&D centre i još mnogo kompanija za te centre“, istakao je.

"Verujem da će i domaće kompanije početi da ulažu u R&D centre", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: