Počela isplata "Moje prve plate" za april

Beograd -- Počela je isplata u programu "Moja prva plata" za april.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/eivanov
Foto: Depositphotos/eivanov

Naime, Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) obavestila je nezaposlene i poslodavce koji su korisnici Programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ da je za lica uključena u ovaj program počela isplata novčane naknade za april.

S obzirom na to da izveštaj poslodavca o prisutnosti na radnom mestu nezaposlenog lica angažovanog po ovom programu predstavlja osnovu za isplatu naknade, Nacionalna služba poziva sve poslodavce da joj u skladu sa svojim ugovornim obavezama do 10. maja dostave izveštaj za mesec april o obavljenim radnim aktivnostima nezaposlenih koje su angažovali.

Program podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata" podrazumeva osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad na konkretnim poslovima u kompanijama, radi sticanja znanja, veština i kompetencija za obavljanje posla, navedeno je u saopštenju NSZ.

Ovaj program traje ukupno devet meseci, počeo je od decembra prošle godine, a nezaposleni su u program uključeni i kod poslodavaca iz privatnog sektora (85 odsto njih), i kod poslodavaca iz javnog sektora (15 odsto).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 180 idi na stranu