Sprema se još jedan značajan projekat; Vučić: Moramo da pronađemo novac

Država pokazuje kakav značaj pridaje Smederevskoj Palanci, tvrdi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 24.04.2021.

13:24

Sprema se još jedan značajan projekat; Vučić: Moramo da pronađemo novac
Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIÆ

On je danas izjavio da će Smederevska Palanka, nakon rekonstrukcije, imati jednu od najmodernijih bolnica, dodajući da će se država potruditi da pronađe sredstva i za “Kiseljak”, što će, veruje, uspeti za oko godinu i po dana.

Vučić je, prisustvujuči otvaranju fabrike u Smederevskoj Palanci, na pitanje može li država finansijski da pomogne rekonstrukciju “Kiseljaka”, rekao da nema uvek novca za sve, da će država svakako da radi na tome, ali da to teško da može da bude ove godine.

“Moramo da pronađemo novac, i verujem da hoćemo u narednih godinu i po dana. I onda ćemo ići u taj projekat”, rekao je Vučić.

On je dodao da je u toku druga faza projekta za Opštu bolnicu Stefan Visoki u toj opštini, kao i za Dom zdravlja pri bolnici, tako da će Smederevska Palanka imati jednu od najmodernijih i najboljih bolnica. “Projekat bolnice u Palanci vredi 32 miliona evra, a Klinički centar u Nišu je oko 60 miliona evra. Onda se vidi koliko je to ulaganje u relativno malu Smederevsku Palanku”, rekao je Vučić.

Time, dodao je, država pokazuje kakav značaj pridaje Palanci i celom okrugu i da će biti dobrih vesti za građane.

Kada je reč o izgradnji lokalnih puteva, na pitanje da li će neki od njih biti započet i završen ove godine, Vučić je rekao da bi najduži put, Smederevska Palanka - Azanja - Selevac od 18 kilometara, trebalo i da počne da se radi i da se završi upravo tokom 2021. godine.

“Nadam se da taj put, od 18 kilometara, možemo da počnemo I da završimo ove godine, a deonice ka Krnjevu, od 11 kilometara I ka Mihajlovcu od 12 kilometara, verujem da možemo da uradimo sledeće godine”, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: