Pošta Srbije se oglasila o podmukloj internet-prevari

Nakon što su mediji preneli da internetom kruži nova prevara sa lažnim porukama predstavljenim kao da stižu od JP Srbija Pošte, oglasilo se i samo preduzeće.

Izvor: B92/A.R.
Podeli
Foto: Depositphotos, SIphotography
Foto: Depositphotos, SIphotography

Novi slučaj prevare u Srbiji: Pozivaju se na zakon da bi pljačkali seljake

"Molimo vas da poruku odmah obrišete" FOTO

Rajfajzen banka u Srbiji se oglasila o pokušajima prevare

"Povodom prevarnih i lažnih imejlova koji stižu građanima, a kojima se zloupotrebljavaju korporativna obeležja i ime JP Pošta Srbije, obaveštavamo javnost da Pošta Srbije ne stoji iza ovih aktivnosti, kao ni iza bilo koje druge akcije putem imejl poruka, internet ail i društvenih mreža", kažu iz Pošte Srbije za B92.net.

Kako dodaju, građanima savetuju da, ukoliko prime imejl ili bilo koju drugu poruku sa simbolima Pošte, budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke.

"U slučaju bilo kakve nedoumice, pozivamo građane da nas kontaktiraju preko našeg Kontakt centra na telefone 0700 100 300 i 011 360 77 88", ističu.

Dodaju i da nadležne službe JP Pošta Srbije prate objave na društvenim mrežama i posebno vode računa o eventualnim zloupotrebama korporativnih obeležja Preduzeća, o čemu korisnike redovno obaveštavaju na zvaničnoj internet-stranici i profilu Pošte Srbije na Fejsbuku.

"Istovremeno, Pošta Srbije reaguje na uočene zloupotrebe prijavom Ministarstvu unutrašnjih poslova – Upravi kriminalističke policije – protiv nepoznatih lica zbog zloupotrebe korporativnih obeležja i imena JP Pošte Srbije", poručuju iz preduzeća.

Oni kažu i da o svim ostalim detaljima, kao i aktivnostima JP Pošte Srbije, informacije mogu da se dobiju na zvaničnoj internet-stranici, profilu na Fejsbuku kao i na zvaničnom nalogu na Instagramu.

Podsetimo, pomenuta prevara počinje pristizanjem imejla, lažno se predstavljajući kao Pošta Srbije, gde piše da vam je stigao paket i da uplatite 36 dinara i da kliknete na link. Kada se klikne na link, otvara se prevarantska forma koja vrlo autentično izgleda - da popunite broj svoj kartice i druge detalje. Ako to popunite, dajete broj svoje kartice (računa) prevarantima i mogu da troše vaš novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu