P. S. Fešn se oglasio povodom optužbi zaposlene: "Osećamo se poraženo"

Nakon optužbi zamenice marketing menadžera P. S. Fešn Jovane Bakule da u toj firmi ugnjetavaju radnike, oglasila se i kompanija.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 06.02.2021.

12:43

P. S. Fešn se oglasio povodom optužbi zaposlene:
Foto: Profimedia

"Povodom izjave koleginice Jovane Bakule, zamenice marketing menadžera naše kompanije, na dodeli nagrade ‘Top 50 najbolje online stvari’ moramo istaći da ništa od navedenog u pomenutoj izjavi nije istina", kaže se u saopštenju kompanije objavljenom na njenom zvaničnom Instagram nalogu.

"Naša kompanija, koja ove godine proslavlja 25 godina dugog i porodičnog poslovanja ponosna je na činjenicu da od ukupnog broj zasposlenih, čak 87 odsto čine žene koje i jesu nosioci našeg brenda. Upravo zahvaljujući predanom radu svih naših zaposlenih uspeli smo da krizu uzrokovanu virusom kovid 19 prebrodimo zajedno i srećni smo što smo sačuvali približno isti broj radnih mesta, bez obzira na vanredne i teške okolnosti koje su zadesile celokupnu privredu, posebno tekstilni sektor", dodaje se u objavi na toj društvenoj mreži.

"Osećamo se poraženo zbog reči koje nam je uputila Jovana, reči koje su nam nanele ogromnu štetu. Konkretno kada je reč o sektoru marketinga naše kompanije, u toku 2020. godine u ovom sektoru bilo je devet zaposlenih od čega su tri koleginice dobile premeštaj na slične ili više pozicije. Nakon interne kontrole i analize učinka, menadžment kompanije je odlučio da dva zaposlena fotografa, zbog neefikasnog rada proglasi tehnološkim viškom nakon čega su pomenuta lica uz pripadajuće otpremnine napustila kompaniju. Početkom ove godine, jedna od koleginica iz sektora marketinga je iz svojih ličnih i profesionalnih razloga tražila prekid radnog odnosa. Rezimirajući ovu situaciju, od pomenutih devet kolega iz sektora marketinga, sada je u ovom timu ostalo troje zaposlenih, drugo troje su prebačeni na slične ili više pozicije u kompaniji, dve osobe su proglašene tehnološkim viškom i jedna je raskinula radni odnos na lični zahtev", navode iz kompanije i ističu: "Ovo sve se može dokazati u svakom trenutku i jasno implicira da je naša koleginica u svom izlaganju iznela niz neistina. Kao kompanija izražavamo veliko žaljenje što se naš brend danas, posle 25 godina rada bez ijedne mrlje, bez razloga našao na tapetu uticajnih medija i influensera. Tema mobinga u kompanijama u našoj zemlji je vrlo aktuelna i prisutna i mi pozivamo javnost da se o ovoj temi javno razgovara, ali takođe ih pozivamo da ispitaju činjenice pre nego što nekoga osude"

Da podsetimo, Jovana Bakula, zamenica marketinškog menadžera modne kompanije P. S. Fešn (P.S. Fashion), privukla je veliku pažnju javnosti jer je tokom dodele priznanja, u uključenju uživo, uputila direktne kritike svojoj kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

2 h

Podeli: