Nova borbena vozila i naoružanje za Vojsku Srbije: MRAP 6x6 u 2021. ulazi u sastav jedinica

Ministarstva odbrane i „Zastava oružje" i „Zastava TERVO" iz Kragujevca poptisali su danas ugovor za nabavku vojne opreme i naoružanja za potrebe Vojske Srbije,

Srbija

Izvor: B92

Petak, 18.12.2020.

17:39

Nova borbena vozila i naoružanje za Vojsku Srbije: MRAP 6x6 u 2021. ulazi u sastav jedinica
Foto: Ministarstvo odbrane

Potpisivanju je prisustvovao i resorni ministar Nebojša Stefanović.

Stefanović je ocenio da je ovo najbolji način da se iskoristi domaće znanje, uposle domaće kompanije, a da naši vojnici dobiju savremeno naoružanje i opremu.

„Danas ugovaramo nabavku novih modularnih pušaka za Vojsku Srbije koje proizvodi ''Zastava oružje'', a koje će biti opremljene savremenim optičkim nišanima ''Teleoptika-Žiroksopa'' i novom municijom koju je razvila naša kompanija ''Prvi partizan''. Takođe, nastavili smo sa investicijama i u naše kompanije koje proizvode savremene oklopne transportere“, rekao je ministar Stefanović.

On je precizirao da se danas ugovara kupovina novog terensko oklopnog vozila MRAP 6x6, koje će u narednoj godini ući u sastav naoružanja Vojske Srbije.

„Takođe, naša ''Prva petoletka'' iz Trstenika razvila je prototip i izradila nultu seriju artiljerijsko-raketnog sistema za Pasars, koji će i u narednoj godini biti jedan od prioriteta u nabavci Ministarstva odbrane,“ rekao je ministar.

Stefanović je istakao da mu je drago da je ovo samo početak velikog broja projekata nabavke savremene opreme i naoružanja za Vojsku Srbije i dodao je reč o savremenoj opremi nove generacije koju proizvodi domaća odbrambena industrija “jer to i jeste strateška vizija predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i strateško opredeljenje Ministarstva odbrane“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: