"Moramo da sačuvamo i ekonomiju i zdravlje građana"

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović kaže da epidemija koronavirusa, pored zdravstvenog sistema, ostavlja ozbiljne posledice i na ekonomiju.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 10.07.2020.

10:54

Foto: Depositphotos, alexlmx

"Moram da naglasim da nismo imali stabilan i dobar budžet sa kojim smo ušli u 2020. godinu, danas bismo bili u kolapsu. Posledica svakako ima, ali važno je da očuvamo zdravlje kako bi što veći broj ljudi mogao da radi. Napravićemo prioritete i donećemo potrebne mere kako bismo održivo ekonomski preživeli".

Mihajlovićeva je dodala da državi nije lako, ali da će biti preraspodele budžeta u skladu sa prioritetima.

"Pored zdravstva, građevinarstvo i poljoprivreda su svakako važni sektori jer mogu izvući BDP. Sada je važno da svako od nas vodi računa o zdravstvenoj bezbednosti, da se pridržavamo mera da bismo mogli da radimo. Kada se pojavi vakcina biće sve drugačije, do tada moramo biti svesni epidemiološke situacije", rekla je ona, gostujući na Prvoj televiziji.

Mihajlovićeva je dodala da će neke od donetih mera opet popustiti kada dođe do stabilizacije situacije, a do tada moramo da budemo odgovorni i da se čuvamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: