Povezaće Novi Beograd i Adu Ciganliju: Novi most i garaža sa 300 parking mesta

U Beogradu bi krajem sledeće godine trebalo da počnu radovi na izgradnji pešačko-biciklističkog mosta koji će povezivati Novi Beograd i Adu Ciganliju.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 26.04.2020.

12:54

Povezaće Novi Beograd i Adu Ciganliju: Novi most i garaža sa 300 parking mesta
Foto Grad Beograd

On će, prema rečima glavnog gradskog urbaniste Marka Stojčića, biti dug oko 500 metara i predstavljaće kombinaciju čelične i armirano-betonske konstrukcije.

Idejno rešenje novog mosta potpisala je Služba glavnog urbaniste, a plan detaljne regulacije za taj projekat je u izradi.

Stojčić je za Tanjug najavio da će na kraju Ulice omladinskih brigada, a pre početka novog mosta, biti izgrađena podzemno-nadzemna garaža sa 300 parking mesta kako za građane koji tu žive, tako i za buduće posetioce Ade Ciganlije.

"Zemunci i Novobeograđani neće imati potrebu da idu automobilom ili javnim gradskim prevozom do Ade Ciganlije, već će ovo biti dosta jednostavniji i prirodniji način da dođu do poznatog beogradskog izletišta", rekao je Stojčić.

Naveo je da je budući most dosta interesantan u skulpturalnom smislu i da će puno doprineti uređenju tog dela grada.

"Savremeni, skulpturalni most će posebno da osveži taj prostor. U toku ove godine se radi planska dokumentacija i očekujemo da će izgradnja krenuti krajem sledeće godine", rekao je Stojčić.

On je dodao da je analizu za ovu lokaciju radio Saobraćajni institut CIP, te da je potvrđeno da je to najbolja lokacija za pešačko-biciklističku vezu sa Adom Ciganlijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

10 h

Podeli: