Zida se 750 stanova u Ovči: Razmatra se izgradnja i u Makiškom polju

Beograd -- U Beogradu će u narednim godinama, radi rešavanja stambenog pitanja izbeglica, biti izgrađeno više objekata socijalnog stanovanja u naselju Ovča.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, Vertyr
Foto: Depositphotos, Vertyr

Prema rečima glavnog urbaniste Beograda Marka Stojčića, razmatra se i Makiško polje kao lokacija za stanove.

U Ovči je izgrađen jedan od četiri planirana bloka za socijalno stanovanje u kome je prošle godine useljeno 250 stanova, podsetio je Stojčić u izjavi za Tanjug i dodao da će i preostala tri bloka imati po oko 250 stanova.

"Pred potpisivanjem ugovora sa izvođačem smo, tako da očekujemo da krajem sledeće godine bude gotov još jedan blok, a predstoji nam projektovanje i tender za izgradnju još dva", rekao je Stojčić i dodao da će u stanove u Ovči ukupno biti useljeno oko 3.500 izbeglica koje žive na teritoriji Beograda, a nemaju rešeno stambeno pitanje.

Oni se, pojasnio je Stojčić, u te stanove useljavaju bez ikakve naknade i nakon nekoliko godina, kada se steknu zakonski uslovi, mogu da ih otkupe po veoma povlašćenoj ceni, koja ne pokriva ni cenu izgradnje.

To je, dodao je, važno kako bi stambeno pitanje izbeglica u Beogradu konačno bilo rešeno.

Stojčić je istakao da će se nastaviti izgradnja socijalnih stanova i dodao da postoji nekoliko lokacija koje se razrađuju, a pre svega Makiško polje, gde će se nalaziti nekoliko hiljada stanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu